woensdag 17 maart 2010

Concept

Ik wil een concept bedenken aan de hand van het Hemelse/ Ideale lichaam:

Vooral in ogenschouw genomen dat een lichaam adequaat kan reageren op natuurrampen.
Om dit te verwezelijken is het natuurlijk nodig dat men op de hoogte zijn van het weer en het klimaat.
Bijna iedereen kijkt naar het weerbericht op tv of in de krant maar dit is niet altijd efficient en wordt nog weleens vergeten.
Hoe vaak is het niet gebeurd dat 's ochtends mooi weer is en dat je weggaat in je lekkere zomerse kloffie en je met je zonnebril en dat later op de dag het weer gigantisch omslaat. Daar sta je dan in de regen in je linnen broek.
Daarom heb ik bedacht dat het handig zou zijn om in een kledingstuk een soort mobiele weermeter in te bouwen. Deze meet de luchtvochtigheid en de sterkte van de zonnestralen en de hoeveelheid UV straling. Dus het is ook handig op zomerse dagen om te waarschuwen dat de zon bijvoorbeeld heel sterk is en dat je weet dat je je moet insmeren of uit de zon moet gaan.
Hij geeft aan wanneer het gaat regenen, wanneer het hard gaat waaien en hoe sterk de zon schijnt.
Nou vraag je je natuurlijk af of het handig is als het aan 1 kledingstuk is bevestigt, dan kan je het natuurlijk niet altijd overal mee naartoe nemen tenzij je elke dag hetzelfde draagt.
De oplossing hiervoor is dat het klein en draagbaar is. Je kan het dus vastmaken aan wat je wil. Je kan het bijvoorbeeld op de schouder van je jas bevestigen maar er ook weer afhalen.
Het moet er dan natuurlijk wel een beetje stylish uitzien, daarom wil ik het inspireren op:




Rechtsboven (schoudervullingen)



Het is alleen wel wat platter en kleiner want het moet natuurlijk wel praktisch blijven. De bovenkant zijn zonnepanelen en aan de zijkanten zijn ingangen voor wind en ook om de luchtvochtigheid te meten.
Er zit een functie op die elk uur meet en je krijgt de waarden dan naar je mobiel gestuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten